Home    Zoeken Zoeken    Leden Leden    Gebruikerspaneel Gebruikerspaneel    Inloggen Inloggen  
Het is nu 18 jul 2019 21:39

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: PHP database
BerichtGeplaatst: 18 dec 2004 18:24 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
Hallo,

Ik ben voor een vriend vandaag begonnen met php.Ik heb alle benodigde files geupload.Nu wil ik het installeren maar pakt ie de databases niet,dit bericht krijg ik te zien:

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

(database name is: queenvrienden_nl_, datausername is: queen).Heb phpbb2.0.11 geupload.Als database server hostname/dns heb ik localhost.Wat doe ik hier verkeerd?Heb aan de pagina`s zelf niets verandert.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 18 dec 2004 21:55 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jul 2004 23:45
Berichten: 572
Woonplaats: Haaksbergen
Heb je het database wachtwoord ingevoerd?
Bestaat de database al?
Of moet de database nog gemaakt worden?

Je kan anders in het config.php bestandje (in de hoofd directry van het forum) controlleren of de gegevens goed zijn. Ook kan je hier de nodige veranderingen doorvoeren (aan gebruikersnaam, wachtwoord etc.)

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 18 dec 2004 22:04 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
Database-name: queenvrienden_nl_

dan krijg je ook nog een aangegeven naam voor je forum: _phpbb2

ofzoiets...

er komen iig teveel underscores (_) in de databasename, probeer het met minder underscores te doen :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 18 dec 2004 22:08 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
Dat alles had ik al gecontroleerd voordat ik het hier poste.Er is volgens de admin een database aan gemaakt,volgens de phpmyadmin niet. En via de php lukt het mij verder niet om een database aan te maken.

//edit: in mn db map staat gewoon mysql.php en mysql4.php.Er is dus als het goed is wel degelijk een database aangemaakt.En de config.php is leeg,kan daar dus niets veranderen


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 dec 2004 12:14 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jul 2004 23:45
Berichten: 572
Woonplaats: Haaksbergen
Dan zal daar dus de fout liggen, als de config.php leeg is, kan het forum niet conecten met het database.

Als de database nog niet bestaat, moet je 2 mapjes erbij opzetten, namelijk install en nog eentje (waar ik de naam kwijt van ben). Deze zitten in het zipje wat je download van phpbb.

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 dec 2004 12:49 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
De install heb ik wel gewoon.En die werkt verder ook gewoon.Zal kijken hoe het zit met de config.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 dec 2004 15:59 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
Install en Contrib moet je mee uploaden
Config.php moet je CHMOD 777 geven, na de intallatie weer terug op 644 :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 24 dec 2004 15:58 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
Sorry voor mijn late reactie,ben net terug uit het ziekenhuis van een kaak operatie.Maar install en config die zijn inderdaad beide mee geupload,maar config is en blijft leeg.Ik weet ook totaal niet met wat ik er in moet zetten en wat ik nu moet met phpmyadmin.

Er is via het mysql systeem gewoon een database aan gemaakt,als ik dat via phpmyadmin bekijk krijg ik te zien dat ik er geen een heb.

Dus met de database (via de phpmyadmin) en de config loop ik dus vast.Hoe moet ik ten eerste via de phpmyadmin een database aan maken?Want dat lukt me niet en wat moet ik dan doen met de config?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 25 dec 2004 17:58 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
Beterschap alvast ;)

Config.php moet leeg zijn
en database wordt automatisch aangemaakt

dit doet de installatie van phpbb2

geef config.php dus een 777
ga naar je map (www.jouwhomepagenaam.com/mapwaarforumin ... nstall.php)
dan alles correct invullen.

dat ding doet er 3 seconden over, en dan zou hij moeten zeggen wat je nog meer moet doen :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 25 dec 2004 19:35 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jul 2004 23:45
Berichten: 572
Woonplaats: Haaksbergen
een chmod 777 (voor de duidelijkheid) Een chmod is voor de bestand rechten.

Nog beterschap van de kaak operatie!

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 25 dec 2004 20:49 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
Dus,inprincipe de database die ik al had aangemaakt via de site zelf moet ik deleten.Moet ik config.php veranderen in 777.php?Sorry als het een beetje amateuristisch (hoe je het ook mag schrijven) over komt,maar eerlijk gezegd,begrijp er dus nog steeds niet veel van.

Bedankt voor de beterschapswensen


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 dec 2004 00:45 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
nee :)
je moet in je FTP-programma met de rechtermuisknop op config.php drukken, dan meestal properties als het niet al CHMOD is :)
daar voer je in 777 of klik je alle vakjes aan :)

database laten staan, en invullen waar dat het nodig is bij het installatiepaneel :)
database-tabellen maakt hij automatisch aan (sry, vorige niet genoeg getypt :P)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 dec 2004 12:17 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
Ik weet niet wat ik fout doe,maar hij blijft zeggen dat hij niet kan connecten naar database,terwijl er een database is en de config.php is gewijzigd naar 777. :shock:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 dec 2004 19:04 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
bestaat de database?
goede naam ingevoerd?
niet teveel "_" gebruikt?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 dec 2004 22:18 
Offline
Poster

Geregistreerd: 28 nov 2004 23:29
Berichten: 56
Woonplaats: Utrecht
Database bestaat als ik de admin mag geloven,wachtwoorden zijn ook correct.De database naam is ook correct


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Copyright © 2004 - 2016 IceHosting - Alle rechten voorbehouden - Powered by phpBB