Home    Zoeken Zoeken    Leden Leden    Gebruikerspaneel Gebruikerspaneel    Inloggen Inloggen  
Het is nu 22 okt 2019 18:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: MySQL databases
BerichtGeplaatst: 29 aug 2004 15:15 
Offline
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 aug 2004 21:01
Berichten: 6
Woonplaats: Genk, Belgium
Hey iedereen. Ik had een vraagje ik ben nu bezig met een php login script voor op mijn website http://secit.icehosting.nl en ik zou graag willen weten wat de hostnaam is van de databases. Dus dat ik het hier kan invullen

Citaat:
$host = "localhost";
die localhost moet ik veranderen naar de hostnaam van de databases want momenteel kan niemand zich registreren op mijn site want ik krijg een parse error
Citaat:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/secit/public_html/register.php on line 16
No Database Selected


Alvast bedankt

/EDIT by CrashAndBurn [PROBLEM 1]-->Fixed
[PROBLEM 2]-->Open

_________________
There Is No Truth


Laatst bijgewerkt door CrashAndBurn op 30 aug 2004 04:59, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 29 aug 2004 16:19 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jul 2004 23:45
Berichten: 572
Woonplaats: Haaksbergen
"No database selected"

Heb je wel een database geselecteerd om mee te verbinden?

en is je database zo geschreven?: gebruikersnaam_databasenaam

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 29 aug 2004 16:34 
Offline
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 aug 2004 21:01
Berichten: 6
Woonplaats: Genk, Belgium
Hij heet secit_userlogin en de table heet users

maar ik weet niet juist waar ik hem moet verbinden ik heb in het mysqldatabases scherm daar bij hosts secit.icehosting.nl ingesteld enzo maar niets werkt. Als je wil kan ik je die php files geven. Het zijn er 4.

_________________
There Is No Truth


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 29 aug 2004 18:25 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
ik wil alleen de query zien.
laat de scripts hier zien waar je de gegevens moet invullen. :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 29 aug 2004 21:53 
Offline
Pro

Geregistreerd: 26 aug 2004 15:30
Berichten: 28
1. Maak een Database aan als je dat nog niet hebt
2. ff een klein voorbeeldje.. ik weet niet of zoiets als dit ook in joun script staat.

if(!(@mysql_pconnect("localhost","icehostingwebsite","databasewachtwoord") && @mysql_select_db("databasenaam"))) {

localhost = de plaats waar je de database hebt staan (waarschijnlijk icehosting and moet je dit veranderen naar de server waar je het hebt staan.

icehosting website = hierin vul je de website in die je op icehosting hebt als dit niet werkt login van icehosting (kan ook hetzelfde zijn, in de meeste gevallen wel.) in joun geval is dit dus secit

database wachtwoord = Hier vul je het wachtwoord in dat je gebruikt om je database in te komen.

Database Naam = Hier vul je de database naam in die je hebt aangemaakt

--------------------------------------------

Je kan ook ff hier het scriptje posten en je database naam en andere gegevens posten.. dan kijk ik wat ik kan doen :wink: Maar je wachtwoord mag je zelf houden. :wink:

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 aug 2004 04:29 
Offline
Newbie

Geregistreerd: 29 aug 2004 01:08
Berichten: 4
Woonplaats: Genk, Belgium
OK

dit komt dus in connection.php

<?php
$hostname_mysql = "localhost";
$database_mysql = "databasename";
$username_mysql = "loginnaam";
$password_mysql = "wachtwoord";
$db = mysql_connect($hostname_mysql, $username_mysql, $password_mysql);
mysql_select_db($database_mysql, $db);
?>

localhost = moet zo blijven denk ik

databasename = de naam van mijn database wat ik gemaakt heb bij cPanel

loginnaam = loginnaam van mijn cPanel

wachtwoord = pass van mijn cPanel

Dat stukje script dat je hebt gemaakt, waar moet dat dan komen?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 aug 2004 04:54 
Offline
Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 aug 2004 21:01
Berichten: 6
Woonplaats: Genk, Belgium
Ok we kunnen nu ons registreren. Met de bovenstaande code. Bedankt voor jullie reply's. Maar nu hebben we een probleem met de login script. Een probleem met de cookies schijnt het. hier is de code van login.php

Citaat:
<?php
session_start();
if(!empty($_POST)){
include("connection.php");
$query = "SELECT * FROM users WHERE email='" . $_POST["email"] ."' AND wachtwoord='". $_POST["wachtwoord"] . "'";

$result = mysql_query($query);

if(mysql_num_rows($result) > 0){
$user = $_POST["email"];
$wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];
$_SESSION['user'] = $user;
$_SESSION['wachtwoord'] = $wachtwoord;

header("Location: beveiligd.php");
exit();
}
else {
$text = "U hebt geen goede combinatie van emailadres en wachtwoord gebruikt! <A onclick='javascript: window.back();'>Ga terug</A>";
die($text);
} }
else{
//pagina verkeerd aangeroepen
header("Location: login.php");
}?>
<H2>Hier kunt u inloggen!</H2><BR>
Als u een nieuwe gebruiker bent, <A HREF="register.php">kunt u hier registreren</A><P>

<FORM NAME="form1" ACTION="login_2.php" METHOD="post">
E-mail adres: <INPUT TYPE="text" NAME="email" MAXLENGHT="40"><BR>
Wachtwoord: <INPUT TYPE="password" name="wachtwoord" maxlenght="10"> <INPUT TYPE="submit" VALUE="Login!">
</FORM>



En als we op deze pagina gaan dan krijgen we een alert

Citaat:
Redirection limit for this URL exceeded. Unable to load the requested page. This may be caused by cookies that are blocked.


BTW: in onze database he hoe kunnen we onze users zien die erin staan? via een query ofzo niet?

Bedankt

Cyaa

_________________
There Is No Truth


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 aug 2004 16:10 
Offline
Newbie

Geregistreerd: 29 aug 2004 01:08
Berichten: 4
Woonplaats: Genk, Belgium
Ok, we kunnen registreren
De gebruikers die zich geregistreerd hebben zien we bij cPanel
Als je je nog eens probeert te registreren met dezelfde naam, lukt het niet (dus dit werkt ook).

Maar bij de login...loopt iets mis. Moet ik bij cPanel - MySQL Databases, de users telkens bijvoegen of hoe? zodat men zich wel kan inloggen?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 aug 2004 16:30 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
Code:
Redirection limit for this URL exceeded. Unable to load the requested page. This may be caused by cookies that are blocked.


:? :? :?:

ik zie het enige que cookies de session...
dus de fout moet in de $_SESSION[] zitten.

misschien moet je de session een tijdje laten lopen, eg. 2 uur (7200 seconden) :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 sep 2004 13:10 
Offline
Pro

Geregistreerd: 26 aug 2004 15:30
Berichten: 28
Citaat:
BTW: in onze database he hoe kunnen we onze users zien die erin staan? via een query ofzo niet?


Ik weet niet zeker of dit ook in CPanel is, maar meestal kan je gewoon klikken op database en dan zie je de tabellen. klik je op users (of hoe jij het hebt genoemd) en dan op Verkennen.

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 04 sep 2004 03:53 
Offline
Newbie

Geregistreerd: 29 aug 2004 01:08
Berichten: 4
Woonplaats: Genk, Belgium
Ik heb het gevonden,

het registreren lukt, maar als je dan naar de loginpagina gaat dan lukt het niet.

Waar kan je dan in cPanel ervoor zorgen dat men zich ook kan inloggen, of op welke manier moet dit?

_________________
Not everything is what it looks like


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 04 sep 2004 08:27 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
met een IF

dus een vergelijking,

If
{
$invoer = $mysqlgegevens
Then
{
$Login
}
Else
{
Echo "foutieve gegevens ingevoerd"
}
}

euhm, het zal wel niet werken, maar het moet richting dat :P


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 04 sep 2004 09:32 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jul 2004 23:45
Berichten: 572
Woonplaats: Haaksbergen
idd, dat zal zoiets eerder worden :P :

if($invoer=$mysqlgegevens){
$login;
}else{
echo "foutieve gegevens ingevoerd";
}

Zoiets zoals dit, je moet dan wel beter de gegevens erin stoppen, zoals die $login

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 05 sep 2004 10:44 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
:) ik ben niet zo goed in zulke actiescripts, moet ik nog grotendeels leren.

maar met die van jou moet het lukken.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Copyright © 2004 - 2016 IceHosting - Alle rechten voorbehouden - Powered by phpBB