Home    Zoeken Zoeken    Leden Leden    Gebruikerspaneel Gebruikerspaneel    Inloggen Inloggen  
Het is nu 21 nov 2019 15:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Script: Multiveiws
BerichtGeplaatst: 11 okt 2005 16:06 
Offline
Newbie

Geregistreerd: 26 feb 2005 18:03
Berichten: 9
Heejz,

Dit scriptje is voor de (nieuwe)multiview gebruikers onder ons...
Als je niet weet wat multiviews zijn heel simpel een 'vervaning' van de optie $_GET['']; athans gebruik je geen ?id= (bv meer).

Voorbeeld: We gaan een script bekijken, dit is de get versie: index.php?pagina=scripts&id=1

Dit word mijn versie: scripts/1... Veel leuker dus;)

Aller eerst ff een .php documentje:

Code:
<?php
    ob_start();
    session_start();
    error_reporting(E_ALL);
         
         if(!empty($_SERVER['PATH_INFO'])){
           $_mGET = substr($_SERVER['PATH_INFO'], 1);
           $_mGET = explode('/', $_mGET);
         }
         
            function Result($numeric='1', $minlenght='0', $maxlenght='25'){
              global $_mGET;
             
                if(!empty($_mGET['0'])){

                    if(strlen($_mGET['0']) < $minlenght Or strlen($_mGET['0']) > $maxlenght){
                         die('Lenght of string ('.$_mGET['0'].') is to small or to long.');
                    }
                   
                    if($numeric == '1'){

                      if(!is_numeric($_mGET['0'])){
                        die('String ('.$_mGET['0'].') must be numeric only.');
                      }
                     
                    }
                   
                } else {
                  $_mGET['0'] = '0';
                }
               
              return $_GET['id'] = $_mGET['0'];
            }
           
        Result();
        echo $_GET['id'];
?>


Spreekt wel redelijk voor zich, de code hoef je niet uit te teste, is toch wel goed;)

de .htaccess
Code:
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews All


Gewoon proberen zou ik zeggen:D

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 13 okt 2005 13:59 
Offline
Icehosting Staff
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 jul 2004 09:35
Berichten: 249
heeft het nog speciale voordelen boven de normale $_GET functie? (gezien het gewoon hetzelfde doet, maar dan via een andere procedure)

ik zie er tot nu toe alleen de nadelen van in :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 15 aug 2006 09:05 
Offline
Newbie

Geregistreerd: 26 feb 2005 18:03
Berichten: 9
Eej,

Het staat wat mooier, Neem deze string:

posting.php?mode=reply&t=121

Zou bijvoorbeeld kunnen worden:

posting/reply/121

De laatste vind ik toch stukje mooier:)

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 aug 2006 23:07 
Offline
Newbie

Geregistreerd: 01 jan 1970 02:00
Berichten: 9
Woonplaats: Hoorn
Je maakt het wat makkelijker voor search engines? (SEO)


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Copyright © 2004 - 2016 IceHosting - Alle rechten voorbehouden - Powered by phpBB